Please select a page template in page properties.

Grupa Weishaupt

Grupa Weishaupt, zatrudniająca ponad 4300 pracowników, jest jedną z wiodących firm w zakresie palników, techniki kondensacyjnej, pomp ciepła, systemów solarnych i automatyki budynków.

Rdzeniem firmy jest Max Weishaupt GmbH w Schwendi z własnym Instytutem Badawczo-Rozwojowym.

Firma, która została założona w 1932 roku, od 2009 roku jest holdingiem: Trzy firmy są zgrupowane pod jednym dachem i działają w obszarach techniki energetycznej, pozyskiwania energii i zarządzania energią.

Technika energetyczna: Weishaupt oferuje szeroką gamę palników i kompletnych systemów grzewczych, od gazowej i olejowej techniki kondensacyjnej po systemy solarne i pompy ciepła wykorzystujące odnawialne źródła energii.

Pozyskiwanie energii: BauGrund Süd jest częścią grupy Weishaupt od 2009 roku i wykonuje odwierty pod sondy gruntowe i wiercenia studni do instalacji pomp ciepła. Dzięki bogatemu doświadczeniu, zdobytemu po wykonaniu ponad 3 miliony metrów wierceń i około 40 wysoce profesjonalnym zespołom wiertniczym, BauGrund Süd jest jedną z wiodących firm w Europie. Firma wykonuje również badania gruntu.

Zarządzanie energią: Neuberger Gebäudeautomation jest częścią grupy Weishaupt od 1995 roku i dostarcza inteligentne systemy sterowania budynkami. Umożliwiają one tworzenie efektywnych i oszczędnych rozwiązań w połączeniu ze wszystkimi systemami technicznymi, takimi jak ogrzewanie, klimatyzacja, wentylacja, oświetlenie, ochrona przeciwsłoneczna czy wszelkiego rodzaju systemy zabezpieczeń.

Up